Mann dømt til 15 års fengsel for drapet på Naznet (2024)

I går 13:16

Jørgen Bae Nesset

Mann dømt til 15 års fengsel for drapet på Naznet

Naznet Belay Ghebregiorgisble drept med flere knivstikk mot halsen og overkroppen.Nå er hennes 33 år gamle kjæreste dømt til 15 års fengsel for drapet.

Mannens forsvarer sier til VG at hans klient anker dommen.

Ghebregiorgis ble drept i hjemmet sitt i Lørenskog i april 2023. Det var en kollega av henne som fant henne død i sengen etter at 31-åringen ikke hadde møtt på jobb som normalt. Drapsvåpenet var en kjøkkenkniv, som ble funnet rengjort i en kjøkkenskuff i leiligheten.

– I denne saken har drapet skjedd på en brutal måte, ved at fornærmede ble stukket minst sju ganger med kniv, hvorav fire av stikkene var påført i halsen til fornærmede og to av stikkene i overkroppen, heter det i dommen.

Retten har konkludert med at kjæresten utførte handlingen med forsett. Retten finner ikke at det er noe som tyder på nødverge i saken.

Det er flere bevis som knytter mannen til drapet, blant annet et fingeravtrykk med fornærmedes blod på baderomsdøren, samt blod fra fornærmede på mannens sko og t-skjorte.

Han ble pågrepet i 03-tiden den påfølgende natten. I dommen kommer det frem at paret skal ha planlagt å gifte seg. To dager før skal Ghebregiorgis imidlertid ha planlagt å fortelle kjæresten at hun var usikker på om hun ville gifte seg med han, men retten konkluderer ikke med at dette var motivet for drapet.

I retten har det også kommet frem at mannen søkte på enveis flybilletter ut av landet den 5. april, få timer etter han kom hjem fra Ghebregiorgis leilighet. Politiet kartla også avdødes søkehistorikk som viste at hun blant annet hadde søkt på Google med setningen «how to break up an engagement» og lignende. Disse søkene ble gjentatt fra 1. april og hver dag frem til hun ble drept.

Mannen, som er tidligere ustraffet, dømmes også til å betale 720.000 i oppreisningserstatning til hennes etterlatte. Han nekter straffskyld.

Saken gikk for retten i april i år.

9 minutter siden

NTB &Oddvar Sagbakken Saanum

Observatørgruppe: To Hizbollah-soldater drept i israelsk angrep i Syria

Et israelsk droneangrep sentralt i Syria drepte to medlemmer av Hizbollah-militsen lørdag, ifølge SOHR.

– En israelsk drone avfyrte to raketter mot en bil og en lastebil som tilhører Hizbollah nær byen Qusair i provinsen Homs, opplyser observatørgruppa Syrisk observatorium for menneskerettigheter (SOHR).

Ifølge SOHR ble minst to av Hizbollah-soldatene drept i angrepet og flere såret. Soldatene skal ha vært på vei til militærflyplassen Al-Dabaa.

Hizbollah er alliert med Hamas, som Israel fører kamper mot på Gazastripen. Begge gruppene er støttet av Iran.

Israel har trappet opp angrepene mot både Hizbollah og den iranske Revolusjonsgarden.

12:33

Oddvar Sagbakken Saanum

Mulig voldshendelse i Lyngdal – politiet har kontroll på mistenkt

En mann er kjørt til sykehus etter en mulig voldsepisode i Lyngdal, opplyser Agder politidistrikt.

– Politiet har kontroll på en mistenkt, skriver de.

– Politiet jobber videre på stedet med åstedsundersøkelser og avhør av vitner.

12:19

NTB &Oddvar Sagbakken Saanum

Feriebar anmelder tyske ungdommer for rasisme

Tyske ungdommer som ropte «utlendingene ut, Tyskland for tyskere!» over en populær technolåt på ferieøya Sylt, anmeldes nå av baren de var ute på.

– Dersom våre ansatte hadde oppdaget oppførselen i tide, ville de reager umiddelbart. Vi hadde informert politiet umiddelbart og anmeldt dem. Vi har i etterkant gjort dette, skriver den aktuelle baren, Pony, i et innlegg på Instagram.

En mobilvideo av ungdommene har skapt raseri blant lokalbefolkningen ferieøya Sylt. Klippet er bare noen få sekunder langt, men begynte å spre seg torsdag.

Det viser unge menn og kvinner på en pub i Kampen på Sylt som roper slagordene over låten «L'amour Toujours» av Gigi D'Agostino. En mann ser ut til å lage Hitler-bart med fingrene sine.

Også den tyske statsministeren Olaf Scholz har kommentert saken, og sier at ungdommenes utsagn er motbydelige og uakseptable.

12:07

NTB &Oddvar Sagbakken Saanum

Mann dømt til 15 års fengsel for drapet på Naznet (1)

Politiet gjenopptar søket etter savnede Stian Hole

Politiet gjenopptar søket etter Stian Hole, som snart har vært savnet i ett år. Frivillige fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp bistår politiet i søket.

– Savnede har vært borte siden juni i fjor, og så kom snøen. Det gjør det vanskelig for oss å søke. Vi valgte derfor å vente på våren, sier innsatsleder Rolf Kristian Jensen i politiet til NRK.

Hole ble meldt savnet av familien to dager etter at han sist ble sett på Storjord i Hamarøy kommune i Nordland 7. juni.

Til tross for omfattende søk med hunder, droner og frivillige, er 41-åringen fremdeles ikke funnet. Søket etter ham er nå et søk etter en antatt omkommet person.

Tre personer – to menn og en kvinne i aldersgruppen 30 til 50 år – er siktet for drap eller medvirkning til drap på Hole. Alle tre har nektet straffskyld siden de ble pågrepet i november.

I mars ble de tre løslatt fra varetekt, men politiet mener at verken siktelsen eller mistankegrunnlaget mot dem er svekket.

12:06

NTB &Oddvar Sagbakken Saanum

Mann dømt til 15 års fengsel for drapet på Naznet (2)

Frankrike evakuerer turister fra herjede Ny-Caledonia

Turister på Ny-Caledonia flys med militærfly fra det franske stillehavsterritoriet til Australia og New Zealand etter at uroen trappet opp i forrige uke.

Det skjer fordi Nouméa flyplass er stengt som følge av uroen. Fra Australia og New Zealand flys turistene hjem med kommersielle fly.

Striden står om en lovendring som skal gi stemmerett og dermed mer politisk innflytelse til om lag 25.000 franske innvandrere som har bodd sammenhengende på Ny-Caledonia i over ti år. Fram til nå har stemmeretten til alle som ikke bodde her før 1998, vært «frosset»

Urfolket Kanak har lenge har kjempet for uavhengighet. De anklaget franske myndigheter for å gå videre med en kontroversiell reform uten å ta innover seg den sterke motstanden blant flertallet av territoriets innbyggere.

Frankrikes president Emmanuel Macron var på besøk på territoriet torsdag denne uken. Han sa da at reformen settes på pause fram til situasjonen har roet seg og politiske samtaler kan fortsette.

I tre folkeavstemninger i 2018, 2020 og 2021 har Ny-Caledonias innbyggere stemt for å forbli en del av Frankrike.

12:00

NTB &Oddvar Sagbakken Saanum

Mann dømt til 15 års fengsel for drapet på Naznet (3)

Gamle snøkrabbetillatelser tilbakekalles

Regjeringen tilbakekaller eksisterende snøkrabbetillatelser. Nye tillatelser kan søkes basert på nye vilkår.

Nærings- og fiskeridepartementet bestemte i desember i fjor å begrense deltakelsen i snøkrabbefangst fra 1. januar 2025. Dette krever tilbakekalling av alle eksisterende tillatelser, skriver Regjeringen i en pressemelding fredag.

Det opplyses at nye tillatelser kan søkes basert på nye vilkår.

Fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss (Ap) sier det er nødvendig med en strengere begrensning av deltakelsen for å sikre bedre lønnsomhet i snøkrabbefangsten.

– Færre deltakere vil gi mer forutsigbarhet for aktørene og begrense miljøpåvirkningen fangsten medfører i form av etterlatte og tapte redskaper i havet, sier Næss.

Det er også beslu*ttet at 10 prosent av totalkvoten av snøkrabbe skal avsettes til levering av levende snøkrabbe fra 2025. Dette vil være råstoff som fartøy med ny snøkrabbetillatelse kan søke om å få fangste på vilkår om avtale med landindustrien.

11:59

Oddvar Sagbakken Saanum

Mann dømt til 15 års fengsel for drapet på Naznet (4)

Korttrøbbel for Systembolaget

Nordmenn som bruker lørdagen til harryhandel, må muligens belage seg på en tur innom en minibank om de vil ha med seg de edlere dråpet hjem.

Svenskenes svar på Vinmonopolet, Systembolaget, har nemlig trøbbel med kortbetalingen lørdag formiddag, melder Aftonbladet.

– Dette gjelder alle butikker i hele landet, sier selskapets presseansvarlig. Sofia Sjöman Waas.

Systembolagets butikker er åpne som vanlig og tar i mot kontanter.

– Vi gjør vårt ytterste for å løse problemet, men jeg kan ikke gi noen prognose for når det vil være løst, sier Waas.

11:14

NTB &Oddvar Sagbakken Saanum

Lange køer på E18 etter trafikkulykke på Nordstrand

Det meldes om lange køer etter en ulykke på E18 utgående på Nordstrand. To biler er involvert.

– Trafikkulykke. E18 utgående på Norstrand. To biler involvert. Nødetatene er på vei til stedet. Lange køer. Det skal ikke være personskade, skriver politiet i politiloggen.

11:13

NTB &Oddvar Sagbakken Saanum

Mann dømt til 15 års fengsel for drapet på Naznet (5)

Palestina-telt i Oslo utsatt for hærverk

Natt til lørdag ble Palestina-teltet utenfor Stortinget i Oslo sentrum utsatt for hærverk. Teltet ble kuttet opp og plakater utenfor teltet ble brent.

– Vi kommer til å anmelde, og håper politiet vil bruke ressurser på å finne de som er ansvarlige for dette, sier Rami Samandar til Nettavisen.

Han er talsperson for de propalestinske aktivistene som har slått leir utenfor Stortinget etter at de israelske angrepene på Gazastripen startet i oktober i fjor.

Samandar omtaler hærverket som et angrep på ytringsfriheten.

Krimleder Thomas Enger i Oslo politidistrikt bekrefter at politiet rykket ut etter å ha mottatt en melding om hendelsen like etter klokken 2 natt til lørdag.

– Vi har avhørt et vitne i forbindelse med hendelsen. Det kan være personen som kontaktet oss, sier Enger til Nettavisen.

10:59

Snorre Schjønberg

Mann dømt til 15 års fengsel for drapet på Naznet (6)

Riksmekleren: Ikke kontakt med partene i streiken ennå

Riksmekler Mats Ruland har ikke hatt kontakt med partene etter at det ble streik i statsoppgjøret fredag.

– Det er ikke naturlig å ta kontakt så raskt med partene, men det vil nok ikke gå veldig lang tid, sier Ruland til TV 2.

Unio og Akademikerne brøt og gikk ut i streik. Det rammer politi, eksamen og flere offentlige etater.

Ruland sier at den første kontakten mellom de streikende partene kommer til å være uformell, men også helt fortrolig.

– Så jeg kommer nok ikke til å bekrefte noe når jeg har hatt kontakt heller, sier han.

Kommunikasjonssjef Victoria Wilden i Akademikerne bekrefter overfor TV 2 at det ikke har vært kontakt mellom partene.

Ørjan Hjortland, som er Unios leder for streikeberedskapen, sier at heller ikke Unio har hatt kontakt med motparten. Unios lokale streikekomiteer satt lørdag formiddag i et to timers langt møte.

– Tilbakemeldingen er at det er veldig god stemning, og at streikeviljen er høy. De er ivrige og gleder seg til å komme i gang på mandag, sier Hjortland til TV 2.

Unio trapper opp sitt uttak kraftig på mandag.

– Det er en veldig klar tilbakemelding fra våre medlemmer om at dette er en viktig sak å streike for, sier Hjortland.

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?

Mann dømt til 15 års fengsel for drapet på Naznet (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Roderick King

Last Updated:

Views: 6602

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Roderick King

Birthday: 1997-10-09

Address: 3782 Madge Knoll, East Dudley, MA 63913

Phone: +2521695290067

Job: Customer Sales Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Embroidery, Parkour, Kitesurfing, Rock climbing, Sand art, Beekeeping

Introduction: My name is Roderick King, I am a cute, splendid, excited, perfect, gentle, funny, vivacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.