B-Parts bevestigt leiderschap in Europa voor hergebruikte onderdelen en versnelt ambities voor internationale uitrol (2024)

  • 108% groei in 2022 en uitbreiding van voorraad tot meer dan 5 miljoen onderdelen uit de circulaire economie
  • Ontwikkeling van nieuwe partnerschappen buiten Europa in 2023
  • Verlengde garantie op onderdelen van 2 jaar voor professionele klanten in 2023

B-Parts bevestigt zijn positie als Europees leider in de online distributie van gebruikte auto-onderdelen. Het aanbod van B-Parts biedt zowel voor professionals als particulieren een aantrekkelijk alternatief voor nieuwe onderdelen. Het online platform liet recordcijfers noteren in 2022 en stelde verdere groeiambities op voor 2023.

De vraag naar onderdelen uit de circulaire economie, en naar gebruikte auto-onderdelen in het bijzonder, neemt steeds verder toe. Dat komt onder meer door het verouderende wagenpark, de inflatie en het feit dat consumenten steeds ontvankelijker zijn voor milieubewustere producten. Ook zal de veranderende regelgeving voor het beheer van autowrakken in Frankrijk (decreet nr. 2022-1495 van 24 november 2022) worden uitgebreid naar de rest van Europa.

In 2022 boekte B-Parts dan ook een omzetstijging van 108%, met een verdubbeling van de verkoopvolumes. B-Parts heeft een groeiend aantal klanten in 155 landen en de website (www.b-parts.com) trekt maandelijks meer dan twee miljoen unieke bezoekers.

“Dit jaar genereerden we een toename van 92% in bestellingen en verdubbelden we de verkoop van gebruikte onderdelen. Om te voldoen aan de groeiende behoeften van de markt, verrijken we onze catalogus dagelijks met de grootste voorraad beschikbare onderdelen. Daarvoor werken we aan partnerschappen die zorgen voor een breder en meer divers aanbod van leveranciers”, aldus Manuel Araújo Monteiro, CEO van B-Parts.

Het aanbod van B-Parts omvat zeven productfamilies. Dat zijn onderdelen voor elektrische producten, elektronica, motoren, transmissies, verlichting, interieur en carrosserie. Het succes van B-Parts is gebaseerd op de nauwe samenwerking met gecertificeerde demontagebedrijven en het samenvoegen van voorraden van verschillende markten.

Afgelopen maand werd België als achtste Europese land toegevoegd aan het leveranciersportfolio van B-Parts, wat resulteerde in een 32% hogere inkoop ten opzichte van vorig jaar. De andere landen in het portfolio van B-Parts zijn Portugal, Spanje, Duitsland, Nederland, Litouwen, Italië en Frankrijk. Met meer dan 130 individuele Europese leveranciers bestond de onderdelenvoorraad in 2022 uit meer dan vijf miljoen onderdelen, een stijging van 20% ten opzichte van 2021.

“Het is ook een van onze uitdagingen om de impact van de circulatie van onderdelen tussen landen te verminderen. Door ons leveranciersbestand uit te breiden en te diversifiëren, kunnen we de levertijden optimaliseren naar maximaal vijf dagen. Ook vermindert de ecologische voetafdruk van het transport, doordat we vervoersstromen van het product naar de klant kunnen samenbrengen. Onze marktkansen zijn enorm en ons economisch model heeft zichzelf bewezen, dus in 2023 zullen we het uitrollen naar andere Europese en niet-Europese landen en andere continenten. Het aanpassen aan nieuwe leveranciers, logistieke infrastructuur en verschillende valuta wordt onze grootste uitdaging”, zegt B-Parts oprichter Luis Sousa Vieira.

Om de ontwikkeling te ondersteunen en aan de vraag van klanten te voldoen, is B-Parts een complete dienstverlener. Het heeft een eigen verkoopteam en klantenondersteuning en verzorgt zelf de levering en logistiek. De website is beschikbaar in negen talen (Duits, Engels, Deens, Spaans, Frans, Italiaans, Noors, Portugees en Nederlands). Sinds januari 2023 biedt B-Parts ook 24 maanden garantie voor Reuse-Service Box-accounts (via de aftersales-catalogi van Stellantis). Deze nieuwe garantievoorwaarden zorgen ervoor dat professionele klanten extra vertrouwen hebben in de geselecteerde leveranciers.

B-Parts is de enige e-commerceleverancier van gebruikte onderdelen voor de Stellantis-netwerken. Op die manier draagt het rechtstreeks bij aan de uitbreiding van de activiteiten van Stellantis op gebied van de circulaire economie. Die activiteiten zijn gebaseerd op de 4R-strategie: Reman, Repair, Reuse, Recycle (Reviseren, Repareren, Hergebruiken, Recyclen). Deze vier R’s zijn gericht op het verlengen van de levensduur van producten en het verminderen van afval. Die combinatie zorgt voor een kleinere ecologische voetafdruk.

De circulaire economie is een van de groeiversterkende bedrijfsonderdelen die worden beschreven in ‘Dare Forward 2030’, het strategisch plan dat Stellantis op 1 maart 2022 presenteerde. De circulaire economie speelt een sleutelrol in de strategie van het bedrijf om CO2-neutraliteit te bereiken.

Het aanbod van B-Parts is geïntegreerd in het volledige SUSTAINera-aanbod van onderdelen en accessoires. Dat aanbod heeft betrekking op de producten die afkomstig zijn van de circulaire economische activiteiten van Stellantis. Daarmee toont het bedrijf aan dat het mogelijk is om duurzaam én winstgevend te zijn.

Over Stellantis

Stellantis is een van 's werelds toonaangevende autofabrikanten en een mobiliteitsaanbieder, geleid door een duidelijke visie: bewegingsvrijheid bieden met onderscheidende, betaalbare en betrouwbare mobiliteitsoplossingen. Naast het rijke erfgoed en de brede geografische aanwezigheid van de Groep, liggen de grootste troeven in de duurzame prestaties, de diepgaande ervaring en de brede talenten van medewerkers die over de hele wereld werken. Stellantis zal gebruik maken van zijn brede en iconische merkenportfolio, die werd opgericht door visionairs die de merken doordrongen van passie en een competitieve geest die zowel werknemers als klanten aanspreekt. Stellantis streeft ernaar de beste te worden, niet de grootste, en tegelijkertijd toegevoegde waarde te creëren voor alle belanghebbenden en de gemeenschappen waarin het actief is.

Over B-Parts

B-Parts, beschikbaar in negen talen, is de Europese leider op het gebied van e-commerce voor gebruikte auto-onderdelen, met meer dan 5 miljoen onderdelen op voorraad. B-Parts is opgericht in 2015 door Amanhã Global, gevestigd in Porto, Portugal. In 2020 werd het gekocht door Stellantis. B-Parts biedt een krachtige en transparante marktplaats. Gebaseerd op de ervaring van een multidisciplinair team en op de kwaliteit van de onderdelen, levert B-Parts zijn producten in meer dan 155 landen, vanuit zijn Europese voorraden in Frankrijk, Portugal, Spanje, Italië, Duitsland, België, Nederland en Litouwen. Voor meer informatie: www.b-parts.com

Perscontact:
Jeroen Maas +31 (0)653 203 986
jeroen.maas@stellantis.com

B-Parts bevestigt leiderschap in Europa voor hergebruikte onderdelen en versnelt ambities voor internationale uitrol (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kimberely Baumbach CPA

Last Updated:

Views: 6101

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kimberely Baumbach CPA

Birthday: 1996-01-14

Address: 8381 Boyce Course, Imeldachester, ND 74681

Phone: +3571286597580

Job: Product Banking Analyst

Hobby: Cosplaying, Inline skating, Amateur radio, Baton twirling, Mountaineering, Flying, Archery

Introduction: My name is Kimberely Baumbach CPA, I am a gorgeous, bright, charming, encouraging, zealous, lively, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.